AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Ambasador BiH Branimir Jukić: Sa novom Vladom Crne Gore otvoren i novi prozor mogućnostiAktuelnosti

24.06.2022. godine   
                                           
Ambasador BiH Branimir Jukić: Sa novom Vladom Crne Gore otvoren i novi prozor mogućnosti

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić, primio je 24.05.2022. godine u posjetu ambasadora Bosne i Hercegovine, Branimira Jukića. Sastanku je prisustvovao i v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslove, međunarodnu saradnju i programe podrške, Sergej Mučalica.

Tom prilikom, sagovornici su iskazali zadovoljstvo povodom održavanja sastanka u smislu isticanja bliskosti i značaja saradnje sa susjednim zemljama.

Ministar Adžić je pokazao otvorenost da se saradnja i dalje proširuje na obostrano zadovoljstvo, naglasivši da osim odlične bilateralne saradnje, Crna Gora sa BiH ostvaruje i dobru saradnju u okviru regionalnih inicijativa, što je posebno značajno i za evropsku perspektivu naših država, s obzirom da je region Zapadnog Balkana i saradnja koja se ostvaruje među državama u fokusu i Evropske komisije i zemalja članica.

Na toj liniji, ambasador Jukić je istakao dobru saradnju u dijelu upravljanja migracijama, naročito u svjetlu pojačanog priliva migranata koji tranzitiraju preko teritorija naših zemalja. Sagovornici su izrazili volju za iznalaženjem rješenja kada je u pitanju povećan broj putnika na zajedničkim prelazima tokom turističke sezone.

Apostrofirani su uspješni rezultati dvije države u borbi protiv zajedničkih bezbjednosnih izazova, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, te su sagovornici podvukli da je u interesu obje države da policijske službe intenzivno sarađuju u cilju očuvanja bezbjednosti i stabilnosti u regionu.Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore


Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Sprovodnice

POSTUPAK IZDAVANJA SPROVODNICE ZA PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA U BOSNU I HERCEGOVINU

I  SLUČAJ
II SLUČAJ
Saznajte više

Posted on Thursday, July 15, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105