AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Ambasador Jukić simbolički posadio stablo Povodom 28 godišnjice Deklaracije o proglašenju Crne Gore ekološkom državom


Aktuelnosti


Podgorica, 23.09.2019. godine                                               
Ambasador Jukić simbolički posadio stablo Povodom 28 godišnjice Deklaracije o proglašenju Crne Gore ekološkom državom


Povodom 28 godišnjice Deklaracije o proglašenju Crne Gore ekološkom državom u akciji sadnje stabala pod nazivom: Nek' gora zazeleni!, sudjelovali su predstavnici Vlade, Zajednice općina Crne Gore i Glavnog grada Podgorica, kao i članovi pregovaračke strukure, ambasadori i učenici iz OŠ "Štampar Makarije". Sadnja stabala u park šumi Tološi je dio akcije „Nek' gora zazeleni!“ u okviru koje će, u sve 24 crnogorske općine na više lokacija biti zasađene sadnice različitog drveća.

Ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić je zajedno sa ostalim predstavnicima diplomatskog kora sudjelovao u simboličnoj sadnji stabala u park šumi Tološi.
Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Druge konzularne usluge

MOLBE I DRUGI PODNESCI
Ako podnosilac molbe (državljanin BiH u Crnoj Gori) ima potrebu da dobije odgovor na pitanje koje se odnosi na lični status (npr. posredovanje kod odjave prebivališta u BiH), potrebno je da istu napiše i potpiše u Ambasadi BiH.
Taksa za ovu radnju je 6,00 EUR-a.


PRIJAVA ROÐENJA DJETETA
Dužnost roditelja - državljana BiH koji legalno borave u Crnoj Gori je da rođenje djeteta u inostranstvu prijave u Matični ured u BiH, po posljednjem prebivalištu jednog od roditelja.
Prijava rođenja djeteta vrši se u Ambasadi, popunjavanjem obrasca za prijavu rođenja. Prijavom rođenja u Matični ured u BiH, vrši se upis djeteta u Matičnu knjigu rođenih i Knjigu državljana Bosne i Hercegovine.

PRIJAVA ZAKLJUČENJA BRAKA
Dužnost državljanina BiH na legalnom boravku u Crnoj Gori je da prijavi zaključenje braka koji je sklopljen u inostranstvu.
Prijava zaključenja braka u Crnoj Gori može se izvršiti u Ambasadi BiH u Podgorici.. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019


Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105