AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Diplomatski bazar u PodgoriciAktuelnosti

6.12.2021. godine   
                                           
Diplomatski bazar u Podgorici
4. decembar 2021. godine


Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici je i ove godine učestvovala na humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je održan 4. decembra 2021. godine u Podgorici, a čiji je organizator „Međunarodni klub žena“.

Na ovogodišnjem, već tradicionalnom 13. Diplomatskom bazaru, na štandu Ambasade Bosne i Hercegovine bili su prisutni proizvodi bosansko - hercegovačkih kompanija: Sarajbosna baklava, Hifa Oil, Bosnalijek, Werkstatt Studio Sarajevo, Vino Petijević, Vino Tvrdoš, Swisslion Trebinje i Violeta.

Ovogodišnji Diplomatski bazar je otvorila supruga predsjednika Vlade Crne Gore gospođa Jasminka Krivokapić ističući da je, u teškom vremenu kada su svi pogođeni pandemijom Covid 19, Međunarodni klub žena, uz pomoć ambasada, još jednom pokazao svoju humanost i pružio pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Na Diplomatskom bazaru je učestvovao muzičar Sergej Ćetković koji je otpjevao numere ,,Ljubav” i ,,Istine i laži” izrazivši zadovoljstvo što je dio ovog humanitarnog događaja.

Iako je epidemiološka situacija u Crnoj Gori složena, Ambasada Bosne i Hercegovine je i ove godine učestvovala u održavanju Bazara jer su prikupljena sredstva upućena, u vidu pomoći, ustanovama koje brinu o posebnim kategorijama stanovništva i pojedincima kojima je pomoć inače potrebna, a koji su u trenutnoj situaciji najviše pogođeni posljedicama pandemije Covid 19.

Pored humanitarnog karaktera, Diplomatski bazar je bio dobra prilika da se široj javnosti predstave kompanije iz Bosne i Hercegovine sa svojim prepoznatljivim proizvodima. Firme - donatori su prepoznate kao društveno odgovorne i učešće na manifestaciji ih promoviše ne samo kao uspješne privredne subjekte nego i one koji prepoznaju šire potrebe društva.
Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Sprovodnice

POSTUPAK IZDAVANJA SPROVODNICE ZA PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA U BOSNU I HERCEGOVINU

I  SLUČAJ
II SLUČAJ
Saznajte više

Posted on Thursday, July 15, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105